CE ESTE UN ABCES DENTAR?

November 22, 2018 8:11 am Published by

 

Ce este un abces dentar? 

* O URGENTA STOMATOLOGICA
* o infecție manifestata prin  durere continua, pulsatila.,tumefactie, congestie(umflatura, gingie roșie), seamana cu un “cos”.

Cauza abcesului dentar?

* lipsa periajului sau realizat incorect => prezenta plăcii bacteriene, tartrului pe dinti==> abces gingival (e afectata doar gingia de lângă dinte) ==>netratat==>abces periodontal ( e afectat și osul care susține dintele) ==> netratat==> mobilitate dentara si la pierderea dintelui.
* carie superficiala==> netratata==> carie profunda  ==>netratata ==> infecția pulpei dentare (nervunui) ==> netratata ==> abces periapical(e afectat osul maxilar sau mandibula la varful radacinii)

Ce se face in caz de abces dentar?
* după cum am spus mai sus E O URGENTA STOMATOLOGICA, deci PROGRAMEAZA-TE la dentist pentru consult, indicație radiografie, rețetă antibiotic și stabilirea unui plan de tratament pentru salvarea dintelui sau dacă nu se mai poate salva, discuta cu medicul ce opțiuni ai pentru înlocuirea dintelui.

Ce anitibiotic se ia pentru abces dentar?

Cel mai bine pentru dumneavoastră este sa consultați un medic (dentist, de familie…) pentru prescripție antibiotic. Dacă veți lua ce aveți prin casa sau ce antibiotic a luat vecina, colegul, prietena s-ar putea sa nu aibe același efect sau poate are… dar fără un tratament de specialitate, nu se indeparteaza cauza si durerile reapar iar simptomele vor fi mai acute (umflatura mai mare, dureri la masticație, vorbire, deschiderea gurii limitata, febra, stare generala afectata).

SFAT:*** Suna-ti medicul dentist pentru un control de rutina==> Prevenirea afectiunilor dentare este mai putin costisitoare decat tratarea acestora.

***Daca nu mai poti lua legatura cu medicul tau dentist, noi vom fi bucurosi sa preluam cazul tau. poti sa te programezi online completand formularul pentru programare sau poti suna la nr. de tel.pentru programari 0772220725