★ 3 rate cu cardul BT STAR ★

Detartraj AirFlow

Ce înseamnă profilaxia dentară şi cât este de importantă?

 

Profilaxia dentară se adresează atât copiilor cât şi adulţilor şi înseamnă că pe lângă regulile de igienă personală, este foarte important să vizitezi de regulă un medic stomatolog, minim de două ori pe an, pentru examinări preventive.

 

La copii se urmăreşte:

 

– prezenţa sau nu a plăcii bacteriene, a cariilor-> pacientul e instruit cum să perie dinţii cât mai bine acasă.

– erupţia dinţilor de lapte sau definitivi, în funcţie de vârsta pacientului, prezenţa unor obiceiuri vicioase care pot afecta dezvoltarea oaselor maxilare şi erupţia dinţilor definitivi.

– la vârsta de 6-7 ani e indicată efectuarea unei radiografii pentru a vedea dacă sunt prezenţi toţi dinţii definitivi în os. Iar în cazul în care lipseşte un dinte, medicul dentist informează părinţii şi împreună vor hotărî ce trebuie făcut.

La copii se recomandă: începând cu vârsta de 2 ani şi jumătate, controale de două ori pe an la medicul stomatolog generalist, periaj profesional, fluorizări şi sigilări dentare. De la 6-7 ani e indicat şi un prim control la medic specialist ortodont.

 

La adulţi se urmăreşte:

 

-prezenţa cariilor, a inflamaţiei gingivale, dacă sunt semne de bruxism, existenţa depunerilor de tartru…

În cabinetul nostru DETARTRAJUL (îndepărtarea tartrului) se realizează cu ajutorul unui aparat special cu ultrasunete, care ne dă posibilitatea de a regla inensitatea în funcţie de sensibilitatea pacientului. După îndepărtarea tartrului se face AIRFLOW cu un dipozitiv care proiectează un jet de apă, aer şi pulbere de bicarbonat de nodiu aromat(mentă, cireşe, portocale..). Acest dispozitiv îndepărtează petele, placa bacteriană de pe dinţi şi mai ales interdentar unde aparatul pentru detartraj nu curăţă foarte bine, când dinţii sunt apropiaţi. Fumătorii şi cei care beau cafea multă pot efectua această manoperă o dată la 3 luni şi vor avea dinţii curaţi şi gingia sănătoasă.

 

Prezenţa tartrului pe dinţi duce la:

 

– inflamarea gingiilor

– apariţia cariilor şi a respiraţiei urât mirositoare

– iar intr-un final boala parodontală

– urgenţa stomatologică

 

Plus, e mult mai simplu şi ieftin să prevenim decât să tratăm.

Daca ai nevoie de un medic stomatologic, apelează cu încredere la serviciile noastre.

Sună la 0723 612 916  şi programează-te online pentru consult de specialitate.

× Programare prin WhatsApp