★ 3 rate cu cardul BT STAR ★

Care este rolul medicului specialist pedodont?

Pedodontul realizează tratamente dentare specifice copiilor şi adolescenţilor.
Acesta îi învaţă pe copii şi adulţi despre respectarea măsurilor de igienă orală şi profilaxie dento-parodontală.

Dacă vrem ca viitoarele generaţii să aibă dinţi sănătoşi, trebuie să avem grijă de dinţii copiilor, încă de la apariţie.

Primul consult la un medic pedodont e necesar cât mai curând dupa erupţia primilor dinţi (începând cu vârsta de 6 luni). În această şedinţă medicul specialist pedodont prezintă:

✅ părintelui ce alimente sunt bune pentru prevenirea cariei
✅ ce măsuri de igienă şi profilaxie dentară sunt potrivite vârstei copilului, dar mai ales
✅ importanţa conservării, păstrării dinţilor de lapte, până în momentul când aceştia se schimbă cu cei permanenţi.

E bine să apelăm la un medic specialist pedodont?

Da, este foarte bine sa apelăm la un medic dentist pedodont pentru că aceştia au învăţat tehnici de abordare şi interacţionare a pacienţilor în funcţie de vârstă, pentru a reuşi să finalizeze tratamentele dentare ,fără a creea fobie de dentist.

 Când apelăm la medicul specialist pedodont?

Pentru profilaxie o dată la 6 luni e indicat un control, când se evidenţiază prezenţa placii bacteriene, se poate face un un periaj profesional, fluorizare, se controlează integritatea plombelor sau dacă au apărut carii noi.
În perioada erupţiei dinţilor definitivi odată la 3 luni, pentru a monitoriza erupţia şi creşterea corectă a acestora şi dacă e cazul medicul dentist, pedodont va trimite pacientul pentru consult şi tratament la medicul dentist, ortodont.

De exeplu, un angrenaj invers este considerat o urgenţă pentru medicul ortodont (adică un dinte inferior erupe şi se aşează în exteriorul celui superior)

✅ Ori de câte ori copilul are o durere de dinţi.
✅ Dacă a suferit un traumatism ce a implicat cavitatea orală, trebuie să apelaţi urgent la medicul pedodont.

În anumite situaţii: fractură dentară, carie profundă cu lipsa mare de substanţă sau un dinte de lapte cu simptome acute repetate şi pacientul mic nu cooperează, un dinte de lapte poate fi extras mai devreme de erupţia dintelui permanent. Pentru a se menţine spaţiul necesar dintelui permanent e necesară aplicarea unui menţinător de spaţiu.

Medicul pedodont trebuie să fie unul dintre prietenii cei mai buni ai copilului dumneavoastră!

× Programare prin WhatsApp