★ 3 rate cu cardul BT STAR ★

Mituri şi Adevăruri legate de implantul dentar

Mituri:

1. Procedura de inserare a implantului dentar este dureroasă-FALS

Inserarea implantului dentar se face cu anestestezie locală și este o procedură nedureroasă. Nu vei simți nimic pe parcursul intervenției chirurgicale. Postoperator, disconfortul ce ar putea fi resimțit de către pacient va fi eliminat prin prescrierea medicației antialgice de către medicul curant.

2. Vârsta este un impediment pentru inserarea implantului dentar-FALS

Persoanele adulte pot beneficia de tratamentul chirurgical indiferent de vârstă, atâta timp cât starea de sănătate permite efectuarea acestor manopere. Înaintea intervenției chirurgicale fiecare pacient va fi consultat de către medicul curant și în urma anamnezei atent efectuate de acesta, se va stabili dacă manopera chirurgicală se poate efectua în cabinetul stomatologic în condiții de siguranță.

3. Organismul poate respinge implantul dentar FALS 

Cea mai frecventă teamă a pacienților este că implantul poate fi respins de către organism. Implanturile dentare sunt confecționate din materiale biocompatibile (cel mai frecvent din titan), materiale inerte care nu vor provoca reacții adverse. Reușita tratamentului depinde de medicul care efectuează manopera și de pacient care va trebui să respecte întocmai indicațiile primite.

4. Durata de viață a implantului dentar este scurtă FALS

Atâta timp cât vei avea o igienă orală bună și te vei prezenta la controale stomatologice regulate, durata de viață a implantului va fi una mare.

5. Procedura de inserare a implantului dentar este complicată și durează mult FALS

Manopera de inserare a unui implant dentar simplu poate dura uneori mai puțin de 30 minute, totul depinzând de experiența medicului chirurg, de suportul osos și de pacient.

ADEVĂRURI

1. Uneori suportul osos nu permite inserarea implantului dentar ADEVĂRAT

Pierderea dinților cauzează în timp resorbție osoasă și din acest motiv sunt necesare uneori manopere mai complexe de augmentare osoasă. Aceste manopere se efectuează sub anestezie locală, sunt nedureroase, iar disconfortul resimțit postoperator va fi minim prin administrarea medicație antialgice și antiinflamatorii .

2. Tratamentul edentatiilor prin inserarea implantului dentar este superior tratamentului cu punți dentare ADEVARAT

Efectuarea unei punți dentare impune uneori efectuarea manoperelor stomatologice asupra unor dinţi integri( devitalizare în scop protetic, slefuire). Implantul dentar se inseră exact în locul dintelui pierdut și elimină disconfortul cauzat de retenţionarea alimentelor acumulate sub corpul de punte.

3. Poți avea dinţi ficşi în 24H ADEVĂRAT

Prin sistemul FAST&FIXED, poți scăpa de neplăcerile cauzate de proteza dentară și poți avea lucrări protetice fixe in 24 h. Manopera constă în inserarea implanturilor dentare (4 la mandibulă și 6 la maxilar) și montarea lucrării provizorii.

× Programare prin WhatsApp